מנה חגיגית של פרגיות במלית קוסקוס מתקתק וצבעוני ,בהגשה פורסים את הפרגיות על מצע נוסף של המלית ומטפטפים מעל רוטב זגוגי ומתקתק.

אופן הכנה

  1. את הקוסקוס מניחים בקערה מערבבים עם מעט מלח ו2 כפות שמן זית מערבבים, יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.
  2. מבשלים את הפירות היבשים במיץ התפוזים והסוכר החום יחד עם יתר המרכיבים של המלית כ 10 דקות עד לריכוז החומרים.
  3. מערבבים את חומרי המלית עם הקוסקוס וממלאים כף מלאה בכל פרגית ,מגלגלים ונועצים קיסם כדי שלא ייפתח.
  4. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית "וסוגרים" את הפרגית כ חצי דקה מכל צד ,מניחים בתבנית אפיים ,מוסיפים למחבת את חומרי הרוטב ומצמצים כ 10 דקות לקבלת רוטב סמיך וזגוגי יוצקים מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מע' כ 15 דקות.

בתאבון,
שף גיא פרץ

 

חומרים ל-4 מנות

4 יח סטייק פרגית פרוס ללא עור.

חומרים למלית

350 גר קוסקוס מחיטה מלאה(מסדרת קוסקוס זה משפחה חמה).
2 כוסות מיקס פירות יבשים מגולענים (שזיף,משמש,תאנים,צימוקים,אגוזי מלך).
3 כפות סוכר חום.
2 מקלות קינמון.
רבע כוס מיץ תפוזים טבעי.
3 כפות ריבת בצל.

חומרים לרוטב

כוס מיץ תפוזים טבעי.
2 כפות דבש.
2 מקלות קינמון.
1 כוכב אניס.
מלח ופלפל שחור טחון טרי.

title-ornamentמתכונים נוספים של גיא פרץtitle-ornament