4 מנות

אופן הכנה

  1. פורסים על שולחן את נייר האלומיניום ומעליו את נייר הפרגמנט. מניחים את הבשר במרכז.
  2. שמים בקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
  3. יוצקים את המרינדה מעל ומעסים את הבשר.
  4. עוטפים את הבשר בעזרת נייר האלומיניום ומגלגלים לצורת סוכרייה. מקפיאים למשך הלילה.
  5. מכינים את הקוסקוס בהתאם להוראות היצרן ומחכים שיתקרר, ומערבבים את עשבי התיבול, פיצוחים, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ובודקים טעם.
  6. פורסים את הבשר דק מאד.
  7. מניחים מעל כל פרוסה מעט קוסקוס, מגלגלים לגלילים, ומגישים עם חצאי לימון ומלח גס מעל.

 

בתאבון,
אמיר כלפון, שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל

חומרים לקרפצ'יו

400 גרם פילה בקר
3 כפות שמן זית
חצי כוס יין אדום מזן קברנה
מלח גס, פלפל שחור גרוס
מעט עלי רוזמרין קצוצים היטב
נייר אלומיניום, נייר פרגמנט

חומרים לקוסקוס

150 גרם קוסקוס מלא-מסדרת קוסקוס זה משפחה חמה
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס עלי נענע קצוצים
חצי כוס בצל ירוק קצוץ לטבעות
חצי כוס של שקדים ופיסטוק חלבי קצוצים
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל
title-ornamentמתכונים נוספים של אמיר כלפוןtitle-ornament