ערכים תזונתיים למנה

אנרגיה: כ 488 קלוריות
חלבונים: כ 11 גרם
פחמימות: כ 73.2 גרם
שומנים: כ 16.8 גרם
ברזל: כ 1.7 גרם
סידן: כ 184.6 מ"ג
כולסטרול: כ 13.5 מ"ג
סיבים: כ 5.8 גרם

אופן הכנה

  1. משרים את הקוסקוס ב-2.5 כוסות חלב רותח יחד עם מקל וניל המגורד ממקל שלם.
  2. מכסים בניילון נצמד כ-5 דקות עד שהקוסקוס מוכן.
  3. מבשלים את חלב הקוקוס, הקורנפלור והסוכר על אש קטנה.
  4. מערבבים את הקוסקוס המבושל עם חלב הקוקוס ומקררים.

אופן הגשת המנה

  1. מניחים את תערובת הקוסקוס על כלי הגשה
  2. מסדרים מעל את הפירות הקצוצים.
  3. ניתן לקשט בפרוסת פרי עונתי ולהוסיף כדור סורבה.

המתכון באדיבות יואב בר, שף מסעדת מאראבו

חומרים

200 גר' קוסקוס מלא מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
2.5 כוסות חלב חם
40 גר' סוכר חום דמררה (או תחליף סוכר)
מקל וניל
200 מל' חלב קוקוס
2 גר' קורנפלור
500 גר' פירות העונה קצוצים לקוביות קטנות (שזיפים, אגסים, אפרסקים וכד')
title-ornamentמתכונים נוספים של יואב ברtitle-ornament