אופן הכנת הקובה

  1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן שעל גבי האריזה, ומקררים אותו
  2. מכניסים למעבד מזון את הקוסקוס המוכן ביחד עם שאר המרכיבים, וטוחנים טוב.

 אופן הכנת המילוי

  1. יש לקלות את הצנוברים על מחבת חמה, ללא שמן. לא מומלץ שהמחבת תהיה יותר מידי חמה, שכן הצנוברים יכולים להישרף, ולכן כדאי לקלות על אש קטנה תוך ערבוב מתמשך בכדי שהצנוברים יקבלו צבע זהוב מכל צדדיהם. יש לקרר הצנוברים בכלי נפרד (כדי שלא ימשיכו להקלות מהמחבת החמה).
  2. אם הצנוברים קטנטנים אז משאירים אותם שלמים אך אם הם גדולים רצוי לקצוץ אותם גס (עוזר לקציצות לא "להתפרק").
  3. קוצצים את הבצלים דק דק ומטגנים עם מעט שמן במחבת, על אש קטנה, כרבע שעה – על מנת שיקבלו צבע זהוב ויפה. מורידים מהאש ומקררים.
  4. לאחר שקוצצים את הדג (בסכין) מערבבים אותו עם כל שאר המרכיבים.

 אופן הכנת המנה

  1. מכינים קציצות מהמילוי, עוטפים אותם בציפוי הקוסקוס, ומטגנים בשמן עמוק בטמפ' של 160-180 מעלות עד שמתקבל צבע זהוב.
  2. רצוי להגיש עם סלט ירוק מרענן ועם מטבל כלשהו.המלצה – טחינה לבנה.

בתאבון,
באדיבות השף תם קבלו, מסעדת Deca

חומרים

200 גרם קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
1 ביצה
מלח
שומשום
מצרכים למילוי:
1/2 ק"ג דג בורי נקי מעצמות וללא עור, קצוץ דק דק בסכין (חשוב שיהיה קצוץ בסכין ולא במעבד מזון).
חופן צנוברים קלויים קלייה עדינה במחבת
3 בצלים בינוניים קצוצים דק
צרור כוסברה קצוץ דק מאוד
צרור פטרוזיליה קצוץ דק מאוד
3 כפות דבש טהור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון טחון
מלח ים אטלנטי, לפי טעם
פלפל שחור טחון, לפי טעם
פלפל חריף קצוץ (למי שאוהב)
5 כפות שמן זית כתית מעולה

title-ornamentמתכונים נוספים של תם קבלוtitle-ornament