6 מנות

אופן הכנת הקובה

  1. להכין את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (400 גרם לאחר בישול).
  2. בקערה גדולה לערבב את כל המרכיבים היטב, תוך כדי החדרת המרכיבים זה לתוך זה.
  3. ליצור קציצות עגולות ושטוחות, ולהניח במקרר למשך חצי שעה לפחות.

אופן הכנת הרוטב

  1. בסיר רחב לטגן בשמן הזית את הירקות (גזר, בצל וסלרי) למשך כ- 10 דקות, על להבה נמוכה.
  2. להוסיף את השום והטימין, ולטגן יחד כ 2-3 דקות נוספות.
  3. להוסיף את רסק העגבניות ולטגן שתי דקות נוספות.
  4. להוסיף את העגבניות הקלופות והיין, ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב.
  5. לתבל במלח פלפל לפי הטעם, ולבשל 5 דקות בלהבה בינונית.
  6. להוסיף את קציצות הקובה, לבשל על אש נמוכה, מכוסה כ-10 דקות.
  7. להפוך את הקציצות ולבשל כ- 5 דקות נוספות.

הגשה

  1. להגיש חם, עם עלי נענע טרייה קצוצים מעל, ופלח לימון לכל מנה.

המתכון באדיבות איל לביא, שף מסעדת רוקח 73

חומרים לקובה

1/2 חבילת קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
500 גרם בשר טלה טחון
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום כתושות
גרידת לימון 1
קורט בהרט
מלח פלפל שחור גרוס
1 ביצה
4 כפות שמן זית איכותי
 

חומרים לרוטב

2 קופסאות של עגבניות קלופות שלמות איטלקיות
1 כוס יין לבן משובח
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
3 ענפי סלרי פרוסים דק
4 שיני שום כתושות
4 ענפי טימין טרי רק העלים קצוצים
2 כפות רסק עגבניות
4 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל שחור גרוס

title-ornamentמתכונים נוספים של אייל לביאtitle-ornament