6 מנות

אופן הכנת הפלאפל קוסקוס

  1. להכין הקוסקוס לפי הוראות היצרן (175 גר' לפני בישול).
  2. לערבב את כל המרכיבים בקערה גדולה לקבלת עיסה דביקה.
  3. לשמור במקרר למשך חצי שעה.
  4. להוציא את העיסה מהמקרר, ליצור כדורים קטנים, ולשמור בקירור עד לטיגון.
  5. לפני ההגשה לטגן את פלאפל הקוסקוס בשמן עמוק ולהגיש.

אופן הכנת הגספצ'יו סלק

  1. את הסלקים לבשל בסיר גדול בהרבה מים קרים עד לבישול מלא (לנעוץ סכין חדה ולוודא שהיא נכנסת באופן חלק למרכז הסלק).
  2. בבלנדר לטחון את כל המרכיבים, למעט המים.
  3. את המים להוסיף בהדרגה עד לקבלת מרק בעל מרקם סמיך וקטיפתי.
  4. להוסיף מלח ופלפל לבן, לפי הטעם.

הגשה – להגיש קר מאוד

  1. בצלחות מרק רחבות למזוג מצקת ממרק הגספצ'יו הקר.
  2. להניח 3 כדורי פלאפל חמים.
  3. לקשט עם מעט יוגורט כבשים צונן ולהגיש מיד.
המתכון באדיבות איל לביא, שף מסעדת רוקח 73

חומרים לפלאפל קוסקוס

1/2 שקית קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
100 גרם גבינת סנט מור בשלה
1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
מלח, קורט צ'ילי יבש גרוס
1ביצה שלמה
2 כפות שמן זית איכותי
 

חומרים לגספצ'יו סלק

3 סלקים בגודל בינוני
2 שיני שום קלופות
1 ליטר מים קרים
1 לימון טרי סחוט
מלח פלפל שחור גרוס, קורט כמון טחון
3 כפות שמן זית איכותי

title-ornamentמתכונים נוספים של אייל לביאtitle-ornament