אופן הכנה

  1. הכניסו את המים והקוסקוס לכלי סגור והשרו כ 10 דקות עד לספית כל הנוזלים
  2. בינתיים הכניסו את העדשים הכתומות לסיר, מלאו מים עד כ 1 ס"מ מעל פני העדשים והרתיחו על להבה גבוהה.
  3. הנמיכו לבינונית ובשלו כ 3 – 5 דקות עד לריכוך העדשים. סננו ושטפו במים קרים לעצירת הבישול.
  4. הכניסו לקערה גדולה את הקוסקוס המוכן והעדשים הכתומים המוכנות. הוסיפו את הקולרבי, העגבנייה, הבצל ירוק, עשבי התיבול מיץ הלימון ושמן הזית.
  5. תנו לסלט לנוח במקרר כמחצית השעה לספיגת הטעמים. תקנו טעמים עם מלח ופלפל והגישו.

בתאבון,
ד"ר רני פולק- הדסה אופטימל

 

 

חומרים ל-10 מנות

1 כוס קוסקוס מלא
1 כוס מים רותחים
1 כוס עדשים כתומים
1 קולרבי קלוף וחתוך לקוביות בנות 1 ס"מ
1 עגבנייה חתוכה לקוביות בנות 1 ס"מ
צרור קטן של בצל ירוק קצוץ דק
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (נענע, בזיליקום, פטרוזיליה, תימין, כוסברה)
6 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
title-ornamentמתכונים נוספים של ד"ר רני פולקtitle-ornament