אופן הכנה

  1. מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד לקבלת שקיפות
  2. מוסיפים את השום והסלרי, וממשיכים לטגן כדקה נוספת
  3. מוסיפים את הפטריות ומנמיכים את האש למינימום. ממשיכים לטגן את הפטריות עד שהן מוציאות את כל הנוזלים שלהן.
  4. מוסיפים את היין הלבן, מגבירים את האש למקסימום ונותנים ליין להצטמצם עד שהוא נעלם לחלוטין. אם יישאר יין בסיר הוא יעשה את המרק חמוץ.
  5. מוסיפים כליטר אחד של מים לסיר (עד לכיסוי הפטריות), וממשיכים לבשל כ-15 דקות ברתיחה עדינה.
  6. טוחנים את התערובת שבסיר בעזרת מטחנת יד ומחזירים לאש.
  7. מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה.
  8. מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם, אפשר גם להוסיף אגוז מוסקט מגורד.
  9. מכינים את הקוסקוס המלא על פי הוראות היצרן שעל גבי השקית.

 אופן הגשה

  1. מניחים בכל צלחת מעט גבינת פרומעז, מעליה קוסקוס מלא מוכן, יוצקים מעל את המרק ומקשטים עם טימין.
  2. ניתן לקשט במעט חלב מוקצף ופטריות מטוגנות.

בתאבון,
באדיבות השף תם קבלו, מסעדת Deca

חומרים

1/2 כוס קוסקוס מלא מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות גסות
3 שיני שום קצוצות
3 גבעולי סלרי "בריאים"
5-6 פטריות פורטובלו טריות
1/2 כוס יין לבן
1 מארז שמנת מתוקה 42% שומן
גבינת פרומעז
מעט טימין טרי
שמן זית
ליטר מים
מלח ופלפל לבן
אפשרות לקישוט בהגשה: חלב מוקצף ופטריות מטוגנות
title-ornamentמתכונים נוספים של תם קבלוtitle-ornament