4 מנות

אופן הכנת הטבולה

  1. להכין את הקוסקוס המלא לפי הוראות היצרן ולקרר היטב.
  2. לערבב בקערה גדולה את כל מרכיבי הטבולה בעזרת היד, תוך כדי מעיכה עדינה והחדרת הטעמים לקוסקוס.

אופן הכנת הטרטר

  1. לקצוץ את פילה המוסר לקוביות קטנות ולהעביר לקערה גדולה.
  2. להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב.

אופן הכנת הויניגרט

לטחון בבלנדר את הלימונים עם המים, הכורכום והשום – עד לקבלת רוטב חלק.
להוסיף מלח לפי הטעם ושמן זית.

הגשה

  1. בעזרת תבנית צילינדר לחלק את הטבולה לצלחות ההגשה – למלא מחצית מגובה התבנית, ולדחוס בעזרת כף.
  2. להוסיף מעל הטבולה את טרטר מוסר הים, ולהוציא את התבנית בזהירות.
  3. לקשט עם ויניגרט הלימון הכבוש ועם סומק ולהגיש.

המתכון באדיבות איל לביא, שף מסעדת רוקח 73

חומרים לטבולה

1 כוס קוסקוס מלא מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
2 כפות טרגון טרי קצוץ
2 כפות נענע קצוצה
1 שן שום כתושה
מיץ מלימון טרי שלם
3-4 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל שחור גרוס
 

חומרים לטרטר

250 גרם פילה מוסר נקי, ללא עור וללא עצמות
2 כפות בצל סגול קצוץ
קורט זרעי שומר טחונים
קורט פפריקה מעושנת, מלח ים אטלנטי
פלפל חריף טרי קצוץ (לפי הטעם)
3-4 כפות שמן זית איכותי

חומרים לויניגרט לימון כבוש

3 לימונים כבושים ללא החרצנים
1/3 כוס מים קרים
1/4 כפית כורכום
1 שן שום
3 כפות שמן זית איכותי
קורט מלח

title-ornamentמתכונים נוספים של אייל לביאtitle-ornament