אופן הכנת הרוטב

  1. קלפו את שיני השום וחיתכו אותם לפרוסות
  2. קלפו את העגבניות חיתכו אותם לשניים והוציאו את החרצנים.
  3. טגנו את השום עד לשקיפות והוסיפו את העגבניות והמים ובשלו כ רבע שעה.
  4. קצצו את עלי הבזיל והוסיפו לרוטב כדקה לפני ההגשה.

אופן הכנת הגלילה

  1. דפקו את פרפרי העוף לעובי דק ביותר ותבלו אותם עם מלח ופלפל.
  2. חיתכו את הדלעת לקוביות, תבלו במלח ופלפל, צפו בשמן הזית ואפו בתנור עד לריכוך
  3. קצצו את התרד ואדו אותה במחבת עד לריכוכה.
  4. צרו מחית מהדלעת ומחית מהתרד
  5. להכנת הגלילה פרסו עלה אחד של עוף ומעליו מירחו את מחית התרד. מעל למחית פרסו עוד עלה עוף ולבסוף מירחו שכבה של מחית הדלעת.
  6. פרסו נייר כסף ומעליו נייר אפיה. גלגלו את השכבות לגליל בתוך הניירות, סגרו ואפו כרבע שעה בחום של 180.
  7. הגישו עם הרוטב

בתאבון,
ד"ר רני פולק- הדסה אופטימל

 

 

חומרים ל-8 מנות

2 חזה עוף (פרפרים) דפוקים לשניצל (כ 300 גר')
200 גר' תרד.
100 גר' דלעת.
1 כף שמן זית

חומרים לרוטב

4 עגבניות, 2 שיני שום. חצי כוס מים.
כפית שמן זית, חצי כוס עלי בזיליקום חתוכים לרצועו

חומרים לקוסקוס

1 שקית קוסקוס מלא
title-ornamentמתכונים נוספים של ד"ר רני פולקtitle-ornament